Módosított morfológiai egyértelműsítés és integrált konstituenselemzés a magyarlanc 3.0-ban - Farkas Richárd; Szántó Zsolt; Vincze Veronika; Zsibrita János; Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferencia (12.) (2016) (Szeged) (2016)
Cikkünkben bemutatjuk a magyarlanc programcsomag [1] legújabb fejlesztéseinek számítógépes nyelvészeti szempontból érdekes tanulságait. Röviden érintjük a webes szövegek elemzésére kiterjesztett tokenizálót, majd hosszabb összehasonlítást közlünk a legmodernebb szófaji egyértelműsítők eredményeiről. Végül a szintaktikai elemzés terén vizsgáljuk különböző morfológiai kódkészletek hatását a függőségi elemzésre és bemutatjuk a magyarlancba integrált statisztikai konstituenselemzőnket. A magyarlanc programcsomag ingyenesen elérhető honlapunkon.