magyarlanc 2.0 szintaktikai elemzés és felgyorsított szófaji egyértelműsítés - Zsibrita János; Vincze Veronika; Farkas Richárd; Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferencia (9.) (2013) (Szeged) (2013)
Ebben a cikkben bemutatjuk a magyarlanc nyelvi elemző újabb változatát, amely a hatékonyabb implementációnak köszönhetően a korábban publikált verzióhoz képest jóval gyorsabban képes magyar szövegek mondatra és szövegszavakra bontására, a szavak morfológiai elemzésére, majd szófaji egyértelműsítésére a pontosság javulása mellett. A magyarlanc 2.0 továbbá tartalmaz a mondatok függőségi nyelvtan szerinti szintaktikai elemzéséért felelős modult is. A rendszer teljes egésze JAVA-ban implementált, így platformfüggetlenül használható. Az elemző kutatási célokra bárki számára szabadon hozzáférhető.