Igei igenevek problémája számítógépes nyelvészeti szempontból - Nádasdi Péter; Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferencia (7.) (2010) (Szeged) (2010)
Az igei igenevek nemcsak a leíró és elméleti nyelvészeti kutatások számára jelentenek problémát, hanem a gépi fordítás számára is, ezért fontos követelmény, hogy nem szavanként, hanem egységes szerkezetként kezeljük a vizsgált konstrukciót, így a gépi program csak azokat a szerkezeteket jelenítené meg, amelyek beletartoznak ebbe a típusba, de azok közül mindet visszaadná.