Magyar jelentés-egyértelműsített korpusz - Szarvas György (Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferencia, 2007)
Az első magyar WSD korpusz elkészítéséhez 39 olyan szóalakot választottunk ki, melyek jó mintapéldák a jelentés-egyértelműsítés feladatának vizsgálatára. A kiválasztásnál a kritériumok között szerepelt, hogy az adott szóalak legyen gyakori a magyar nyelvben (ennek mérésére a Magyar Nemzeti Szövegtár (MNSZ) [8] gyakorisági adatait használtuk), illetve, hogy legyen több, használatában gyakorinak tekinthető jelentése. A korpusz szövegeit is az MNSZ-ből, annak Heti Világgazdaság (HVG) számaiból összeállított részkorpuszából válogattuk. Így minden egyes példához rendelkezésre áll a vizsgálat szempontjából releváns kontextus (teljes HVG-cikk), illetve automatikus tokenizálás, szófaji kódolás, szótőre vonatkozó információ.