Kenyérfogyasztási szokások a gluténmentes diétában

Absztrakt: A cöliákia egy autoimmun rendellenesség, melynek kiváltó ágense egy a gabonafélékben (búza, rozs, árpa, zab) található fehérje, a glutén. Ha egy cöliákiás személy gluténtartalmú élelmiszert fogyaszt, szervezete a glutént veszélyes anyagként érzékeli és negatívan reagál rá. A gluténra adot...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Csapóné Riskó Tünde
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: 2017
Sorozat:Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok 12 No. 4
Kulcsszavak:Allergia - élelmiszer, Lisztérzékenység - diéta, Diéta - gluténmente, Fogyasztói szokások, Fogyasztási szokások
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/54888

Hasonló tételek