Kenyérfogyasztási szokások a gluténmentes diétában
Absztrakt: A cöliákia egy autoimmun rendellenesség, melynek kiváltó ágense egy a gabonafélékben (búza, rozs, árpa, zab) található fehérje, a glutén. Ha egy cöliákiás személy gluténtartalmú élelmiszert fogyaszt, szervezete a glutént veszélyes anyagként érzékeli és negatívan reagál rá. A gluténra adot...
Elmentve itt :
Szerző: | Csapóné Riskó Tünde |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
2017
|
Sorozat: | Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok
12 No. 4 |
Kulcsszavak: | Allergia - élelmiszer, Lisztérzékenység - diéta, Diéta - gluténmente, Fogyasztói szokások, Fogyasztási szokások |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/54888 |
Hasonló tételek
-
A gluténmentes táplálkozási szokások vizsgálata
Szerző: Panyor Ágota
Megjelent: (2023) -
Gluténmentes száraztészta
Szerző: Pfeffer Noémi
Megjelent: (2021) -
Gluténmentes ostyatermékek fejlesztése
Szerző: Drahota Beatrix
Megjelent: (2020) -
Gluténmentes krékertermék fejlesztése
Szerző: Molnár Nikolett
Megjelent: (2023) -
Természetesen gluténmentes élelmiszerekkel kapcsolatos fogyasztói szokások elemzése- a lisztérzékenyek körében
Szerző: Keresztély Klaudia
Megjelent: (2020)