Don toxin mennyiségének változása kovászos tésztában
Absztrakt: Gabonák és a belőlük készült élelmiszerek szabad DON mennyiségét rendeletek szabályozzák annak egészségügyi kockázata miatt. Ismert, hogy a DON toxinok kötött formában is előfordulhatnak, melyek forrásai lehetnek szabad DON képződésnek fermentációs hidrolízis révén. Kísérleteinkben azt vi...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Ács Katalin Ács Erika Varga Mónika Tóth Beáta Mesterházy Ákos |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
2017
|
Sorozat: | Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok
12 No. 3 |
Kulcsszavak: | Mikotoxikológia, Kovász |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/54857 |
Hasonló tételek
-
Enzim a gluténmentes tésztában
Megjelent: (2011) -
A búza don-toxin változása a malomipari tisztítási folyamatban
Szerző: Kecskésné Nagy Eleonóra, et al.
Megjelent: (2019) -
Kovászos uborka eltarthatóságának vizsgálata
Szerző: Bognár Vidné
Megjelent: (1971) -
A rendezetlen fehérjék mennyiségének szervezeten belüli változása öregedés során
Szerző: Zsólyomi Fruzsina
Megjelent: (2013) -
Egyes illékony aromakomponensek mennyiségének változása joghurtban hidegen tárolás során
Szerző: Horváthné Krasznai Erzsébet, et al.
Megjelent: (1985)