Effect of salt stress on the endogenous salicylic acid content in maize (Zea mays L.) plants
Two-week-old maize plants were treated with 50 or 100 mM NaCl for seven days. Leaves and roots were collected for measurements on salicylic acid and antioxidant enzyme activity on the 1st, 3rd and 7th days of treatment and after four days of recovery. The quantum yield of photosystem II decreased af...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Szalai Gabriella Páldi Emil Janda Tibor |
---|---|
Testületi szerző: | Hungarian Congress on Plant Physiology, 8., 2005, Szeged |
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
2005
|
Sorozat: | Acta biologica Szegediensis
49 No. 1-2 |
Kulcsszavak: | Természettudomány, Biológia |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/22674 |
Hasonló tételek
-
Abscisic acid may alter the salicylic acid-related abiotic stress response in maize
Szerző: Szalai Gabriella, et al.
Megjelent: (2011) -
Role of salicylic acid pre-treatment on the acclimation of tomato plants to salt- and osmotic stress
Szerző: Szepesi Ágnes
Megjelent: (2005) -
Influence of exogenous salicylic acid on antioxidant enzyme activities in the roots of salt stressed tomato plants
Szerző: Szepesi Ágnes
Megjelent: (2008) -
Maize (Zea mays L.) genebank for agriculture and food industry
Szerző: Pepó Pál, et al.
Megjelent: (2016) -
Salt stress and salicylic acid induced programmed cell death in tomato
Szerző: Poór Péter
Megjelent: (2011)