Genetic variability of astaxanthin-producing yeasts random amplified polymorphic DNA (RAPD) analysis of Phaffia rhodozyma and Xanthopyllomyces dendrorhous /
Astaxanthin (3,3'-dihydroxy-b,b-carotene-4,4'-dione)-accumulating yeasts are of great biotechnological interest. Random amplified polymorphic DNA (RAPD) analysis involving 5 primers and 13 astaxanthin-producing yeast strains was performed. Cluster analysis based on RAPD markers differentia...
Elmentve itt :
Szerző: | Palágyi Zsuzsanna |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
2004
|
Sorozat: | Acta biologica Szegediensis
48 No. 1-4 |
Kulcsszavak: | Természettudomány, Biológia |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/22631 |
Hasonló tételek
-
Investigations on yeasts producing red pigments I. Effect of diphenylamine on the carotenoids produced by Yeasts /
Szerző: Schneider Gyula, et al.
Megjelent: (1959) -
Astaxanthin A Potential Mitochondrial-Targeted Antioxidant Treatment in Diseases and with Aging /
Szerző: Sztretye Mónika, et al.
Megjelent: (2019) -
Construction and characterization of synthetic genetic oscillator in yeast
Szerző: Kapus Anita
Megjelent: (2009) -
Genetic modification of carotene producing Zygomycetes
Szerző: Csernetics Árpád
Megjelent: (2009) -
The health effects of astaxanthin as a food ingredient
Szerző: Şirinyildiz Ferhat, et al.
Megjelent: (2022)