Effect of magnesium on free amino acid and polyamine content in wheat seedling exposed to cadmium stress
The effect of cadmium and combined cadmium and magnesium was examined on wheat seedlings (Triticum aestivum L. cv. Alföld-90). The one-week-old hydroponicallygrown wheat seedlings were exposed to Cd2+ (10-7 M, 10-3 M) and Cd2+ (10-7 M, 10-3 M) + 1 % MgCl2 stresses. Free amino acid content was determ...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Leskó Kornélia Stefanovits-Bányai Éva Simon-Sarkadi Lívia |
---|---|
Testületi szerző: | Hungarian Congress on Plant Physiology, 7., 2002, Szeged |
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
2002
|
Sorozat: | Acta biologica Szegediensis
46 No. 3-4 |
Kulcsszavak: | Természettudomány, Biológia |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/22521 |
Hasonló tételek
-
Effect of salt stress on free amino acid and polyamine content in cereals
Szerző: Simon-Sarkadi Lívia, et al.
Megjelent: (2002) -
Effect of zirconium chelate on cadmium stressed wheat (Triticum aestivum L. MV.20) seedlings
Szerző: Fodor Marietta, et al.
Megjelent: (2005) -
Regulation of free amino acid and polyamine levels during cold acclimation in wheat
Szerző: Kocsy Gábor
Megjelent: (2011) -
Effect of drought stress on antioxidant status of wheat seedlings
Szerző: Ždero Pavlović Ružica, et al.
Megjelent: (2020) -
Effect of age and magnesium supply on the free radical and anti-oxidant content of plants
Szerző: Kiss Sándor A.
Megjelent: (2003)