Effect of salt stress on free amino acid and polyamine content in cereals
The effect of salt stress on the level of free amino acids and polyamines in cereal samples was investigated. Different cereal seedlings were exposed to 0.1 M NaCl. Quantitative determination of amino acids and polyamines were accomplished by chromatographic methods. The results showed genotype depe...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Simon-Sarkadi Lívia Kocsy Gábor Sebestyén Zoltán |
---|---|
Testületi szerző: | Hungarian Congress on Plant Physiology, 7., 2002, Szeged |
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
2002
|
Sorozat: | Acta biologica Szegediensis
46 No. 3-4 |
Kulcsszavak: | Természettudomány, Biológia |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/22505 |
Hasonló tételek
-
Effect of magnesium on free amino acid and polyamine content in wheat seedling exposed to cadmium stress
Szerző: Leskó Kornélia, et al.
Megjelent: (2002) -
Regulation of free amino acid and polyamine levels during cold acclimation in wheat
Szerző: Kocsy Gábor
Megjelent: (2011) -
Effect of acidity and salt content on the keeping quality of butter
Szerző: ElSadek G. M., et al.
Megjelent: (1974) -
Effect of salt stress on the endogenous salicylic acid content in maize (Zea mays L.) plants
Szerző: Szalai Gabriella, et al.
Megjelent: (2005) -
Effect of growth-substances on the free amino-acid content of lentil shoots in case of water deficiency
Szerző: Pálfi Gábor, et al.
Megjelent: (1975)