Measuring the wheat kernel hardness
The wheat kernel hardness determines quality, flour recovery, flour grain size, water absorption, etc. The hardness is determined by the degree of adhesion between various components of the starchy endosperm cells of the mature wheat grain, notably between starch granules and matrix (gluten) protein...
Elmentve itt :
Szerzők: |
P. Szabó Balázs Véha Antal Gyimes Ernő |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
2007
|
Sorozat: | Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia
|
Kulcsszavak: | Természettudomány |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/11766 |
Hasonló tételek
-
Flour quality and wheat kernel hardness connection
Szerző: Véha Antal, et al.
Megjelent: (2008) -
Búza szemkeménységének meghatározása magmérő eljárásokkal = Determination of wheat grain hardness by different kernel measurement techniques
Szerző: Szabó P. Balázs, et al.
Megjelent: (2014) -
Connection between the kernel hardness and the flour quality in Hungarian winter wheat
Szerző: P. Szabó Balázs, et al.
Megjelent: (2018) -
Two Methods to Determine the Kernel Hardness of Hungarian Winter Wheat Varieties
Szerző: Véha Antal, et al.
Megjelent: (2015) -
Different methods for determining kernel hardness
Szerző: P. Szabó Balázs, et al.
Megjelent: (2005)